Şubat 2017 tarihinde VAK Derneğinden gelen daveti değerlendiren ARÜSDER üst yönetimi, iki dernek arasındaki ilişkilerin daha ileriye taşınabilmesi açısından önemli olan bu buluşma sürecinde, ilk gün VAK Derneği yöneticilerinden Başkan Thomas MOUCKA, Başkan Yardımcısı Helmut SCHMEH ve Genel Müdür Bernd SACKMANN ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundular.
Ayrıca ilk gün, VAK Derneğinin tüm üyeleri ile birlikte, Berlin Şehrinin yıl boyunca çöp toplama, depolama ve ayrıştırma, ayrıca kış aylarında karla mücadele hizmetini veren, yaklaşık 1600 adet kamyonet ve kamyondan oluşan filosu ile günde iki vardiya çalışan resmi kurumu ziyaret edilmiş ve yetkililerden tüm VAK üyeleri ile birlikte ARÜSDER Başkanı ve Genel Sekreterine de bilgi verilmiştir.
İkinci gün sabah 08:30’da başlayan erken toplantıda, VAK derneğine yeni katılan üyeler firmalarını tanıtan küçük birer sunum yaparlarken, ARÜSDER de karşılık üyelik anlaşması imzalanmasından dolayı VAK yönetimine bir plaket takdim etmiş, ayrıca derneğin tanıtım videosu eşliğinde Dernek Başkanı Burhan Fırat kısa bir teşekkür konuşması yapmıştır.
İkinci günün en önemli gündem maddesi, ARÜSDER’in 22-25 Kasım 2017 tarihinde İstanbul CNR Fuar merkezinde düzenleyeceği fuardı. VAK Derneği Başkan Yardımcısı Helmut SCHMEH ile yapılan ikili görüşme sonucu, sözlü olarak VAK Derneği ve üyeleri Türkiye’de yapılacak fuara davet edilmiş ve olumlu yanıt alınmıştır. Mayıs ayı sonuna kadar kaç m2 alanda fuara katılacaklarını bildirecek olan VAK Derneği yönetimiyle birlikte 100 e yakın üyeye de katılım yazıları iletilecek ve katılımları sağlanacaktır.