Üretimlerinden ötürü çevre yatırımı yapmakla yükümlü KOBİ’leri, ağır sanayi kuruluşlarını, atıkların yönetimi konusunda sorumluluğu bulunan belediyeleri, Organize Sanayi Bölgesi yönetimlerini, çevre teknolojileri konusunda makine ve ekipman üreten firmaları ve bu alanda iş kurmayı planlayan yatırımcıları Tüyap Beylikdüzü’nde ağırlayan REW İstanbul 2017’yi dört gün boyunca, yurt içi ve yurt dışından toplam 9 bin 506 profesyonel ziyaret etti.
REW İstanbul 2017 süresince milyonlarca liralık ticaret anlaşması gerçekleşirken, katılımcılar, bu fuarda, önceki yıllarda olmadığı kadar, Türkiye’nin her yerinden çok sayıda belediyenin karar vericileriyle görüştüklerini, ayrıca, ülke genelindeki büyük sanayi şirketlerinin konuyla ilgili yetkilileriyle birebir temas kurma fırsatı bulduklarını ifade etti.
Alanında Avrasya’nın lider buluşması olan REW İstanbul’un bu yıl da İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı İSG Avrasya ile birlikte gerçekleştirilmesi, Tüyap Beylikdüzü’ne gelen profesyonellere, aynı çatı altında hem geri dönüşüm, çevre teknolojileri ve atık yönetimine dair son teknolojileri hem de “İş Emniyeti, İş Sağlığı, İş Güvenliği ile Eğitim, Danışmanlık ve Risk Analizi” alanındaki yenilikleri bir arada görme fırsatı sundu. Organizasyonun ziyaretçilerden yoğun ilgi gören konferans etkinlikleri kapsamında ise tarımsal atıklardan enerji üretimi, biyoenerji, çevresel atık yönetim sistemleri, güncel çevre sorunları ve atık su gibi pek çok konu ele alındı.
Geri dönüşüm, atık yönetimi ve çevre teknolojileri alanında Avrasya bölgesinin uluslararası fuar markası haline gelen REW İstanbul, Türkiye’nin yanı sıra BDT Ülkeleri, Balkanlar, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan gelen 9 bin 506 profesyoneli, Tüyap Beylikdüzü’nde ağırladı. Çevre temizlik araçları ile araç üstü ekipmanlarından, elektronik atıkların geri kazanımına, atık sudan, ambalaj atıklarının geri dönüşümüne, başta biyoenerji olmak üzere yeşil enerji kaynaklarından atık bertaraf tesislerine kadar farklı pek çok alandaki yeniliklere ev sahipliği yapan REW İstanbul 2017’ye, 14 farklı ülkeden 150’nin üzerinde firma katıldı.
Sektörün ana gündemleri, geleneksel hale gelen REW İstanbul konferanslarına taşındı!
Alanında 13 yıldır ticaretin merkezi haline gelen REW İstanbul, her yıl düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen konferans etkinlikleriyle de sektörün ana gündemlerini fuara taşıdı. Biyoenerji Derneğinin açılış oturumu ile başlayan ve fuar boyunca devam eden konferanslarda; “Endüstriyel Tesislerde Atık Yönetimi”, “Çevresel Atık Yönetim Sistemleri”, “Atıktan Enerji Üretimi”, “Güncel Çevre Sorunları ve ÇED” ile “Enerjinin Etkin Kullanımı ve Gelenekselden Yeni Enerjiye Geçiş” gibi başlıklar ele alındı. Program, fuar ziyaretçilerinden yoğun bir ilgi gördü.
ATLAS ATIK YÖNETİMİ Çevreci Çözümleri ile REW 2017 Fuarında Göz Doldurdu
İnşaat sektörü ile 1994 yılında faaliyete başlayan Atlas Atık Yönetimi, Türkiye genelinde bulunan toplam 7 tesisinde evsel katı atıkların toplanması, bertaraf edilerek enerjiye dönüşümünü yönetiyor. Ülkemizin geleceğine olan inancı ile yatırımlarına her geçen gün hız kesmeden devam eden Atlas Atık yönetimi, son teknolojiye sahip ekipmanları ve gerekli tüm lisansları ile katı atık depolarından enerji üreterek sektördeki öncü vizyonunu ortaya koyuyor.
Uzman kadrosunda istihdam ettiği 1.500’ü aşkın personeli ve geniş araç filosu ile tüm dünyada örnek teknolojilere sahip tesislerine getirilen her gün yaklaşık 1.700 ton katı atık ayrıştırılarak enerjiye dönüştürülüyor. Ayrıştırma tesislerine gelen katı atıklardan her gün 120 MW enerji üretebilen Atlas Atık Yönetimi, bir yılda yaklaşık 20 Milyon ampulün 24 saat çalışabileceği enerjiyi geri kazanarak ileriki nesiller için daha yaşanabilir gelecek hazırlıyor.
Atlas Atık yönetiminin hizmet verdiği belediyeler toplamında her gün 4.230 cadde ve sokak, 489 meydan, 250 den fazla ibadethane ve halk pazarı, 1.250 ‘nin üzerinde uzman personel ve 230 adet son teknolojiye sahip araçlar ile temizlenmektedir. Belediyelerden elde edilen atıklar arasında sokaklardan toplanan ambalaj atıklarının önemini kavrayarak ülkemizde ki katı atık sektörüne öncü bakış açısını getiren Atlas Atık Yönetimi, her gün yaklaşık 30 tonun üzerinde ambalaj atığını toplayarak ülke ekonomimize katkıda bulunmakta.
16-19 Mart tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen REW 2017 fuarında geleceğe dair inancından bahseden şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ender Haberdar ‘ Ülke ekonomimize ve geleceğimize her gün tesislerimizde ürettiğimiz enerji ile katkıda bulunmaktan büyük gurur duyuyoruz. Yarınlar Türkiye için daha umut dolu ve çevreci teknolojilerin geliştiği bir konumda olacaktır. Biz de tüm güvenimiz ve azmimizle ülkemize verdiğimiz hizmetleri geliştirmek arzusundayız’ dedi.
PROFİMAK ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE İLGİ ODAĞI OLDU!
Geri dönüşüm-çöp ayrıştırma tesisleri makineleri, “EHS” (Elektrikli Hibrit Sistem) teknolojisi ile çalışan çöp sıkıştırmalı kasa sistemleri ve aynı zamanda kullanılmış iş-inşaat makineleri satışı konularında faaliyet gösteren Profimak Makina Otomotiv A.Ş, fuarda sergilemiş olduğu Elektrikli Araçüstü Yol Süpürme Ekipmanı ile fuarın ilgi odağı oldu. Araç Scania, Ekipman Erdemli Makina ve Güç Sistemleri Yiğit Akü iş birliği içerisinde hazırlanan araç ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı.
Dünyada bir ilk olarak proje ve mühendisliği tamamen Profimak tarafından yapılan “EYS Teknolojisi” ile donatılmış yeni nesil Elektrikli Yol Süpürme Sistemi; dizel motorun bir vardiyada tüketmiş olduğu 70 lt/gün dizel yakıt elektrikli sistemde %100 tasarruf sağlıyor. Ayrıca ekstra olarak konulan ikinci dizel motor sistemden kaldırıldığı için kullanılmayan akaryakıttan dolayı, egzoz gazı tamamen ortadan kaldırılmış oluyor ve bu da günde 18 tane ağacın sağlamış olduğu oksijen miktarını doğaya geri kazandırıyor. Bu sayı yıllık 5616 adet ağaca tekabül ediyor.
TAMAMEN SESSİZ
Yüksek motor sesisinin oluşturduğu gürültü kirliliği de bu araç ile ortadan kalkmış oluyor. Gece ve gündüz vakitlerinde daha sessiz süpürme işlemi sağlayan Elektrikli Süpürge, daha önce gece yapılamayan sokak süpürme işlemini de yapılabilir hale getiriryor.
EYS sistemde, emiş fanı ve süpürgeler için sağlanan güç elektrik motorundan alındığı için ikinci motorun yağ, yakıt ve ekipmanlarının bakım işlemleri için harcanan zaman sıfıra indirilmiş oluyor.