Müvekkillerimizin ihtiyaçlarını tam olarak anlamayı, kapsamlı bir incelemeden sonra yanıtlamayı ve sürekli müşteri odaklı faaliyetlerini sürdürmeyi, şirket hedeflerinin bir parçası olarak belirleyen Marpataş, haksız rekabete ve taklitçiliğe karşı doğru çözümler sunmaktadır.
Marpataş Marka&Patent Genel Müdürü olarak dünyada siyasi kutuplaşmaların yerini ekonomik işbirliğine yönelik gruplaşmaların aldığı bir ortamda, en üst nitelikte üretim ve pazarlama yapabilmek için büyük zaman ve emek sarfıyla ve yine büyük rakamlara varan masraflarla meydana getirilen “Sınai Mülkiyet Haklar”ının ( Patentler, Faydalı Modeller, Tasarımlar, Markalar, Coğrafi İşaretler, Entegre Devrelerin Topografyaları ) tescil edilmemesinin haksız rekabete ve taklitçiliğe yol açmaktadır ve bu durumdan kişi ve kuruluşların yanında tüketicilerin de maddi ve manevi zarara uğramaları söz konusudur.
Rekabet olmazsa olmaz!
Halbuki; tescilli olan sınai hakların taklit edilmesi halinde özellikle son çıkan kanunlarla kanun hükmünde kararnamelerle, yönetmeliklerle ve tebliğlerle taklidi yapan kişi ve kuruluşlara ağır maddi ve manevi cezalar verilmekte ve tescil sahibinin ve tüketicinin zarar görmesi büyük ölçüde önlenmektedir.
Türkiye’nin teknolojik ilerlemesine katkıda bulunmak, ülke içinde serbest rekabet ortamını oluşturmak ve araştırma geliştirme faaliyetlerinin gelişmesini sağlamak ve sınai mülkiyet haklarının tesisi, korunmasının sağlanması ile ilgili işlemleri Türk Patent Enstitüsü yürütmektedir.
Rekabet olgusu dünya ekonomik yapılanmasında olmazsa olmaz bir kuraldır. Rekabetin korunmasında ülkemizde olduğu gibi yurt dışında da sınai haklar vazgeçilmez bir eklem görevi görmektedir. Bir ülkede Sınai Mülkiyet Hakları’nın etkin biçimde korunması, sağlıklı ve sağlam bir sanayi’nin ve kararlı ekonominin temel koşullarından birisidir .
Yine bir ülkenin ekonomik değerinin yükseltilmesi ve küreselleşen rekabet ortamında öne çıkmanın en önemli faktörlerinden biri de özgün tasarımlar, güçlü markalar, teknolojik değeri büyük patentler ile mümkündür. Bu nedenlerden dolayı sınai mülkiyet hakları koruması yurt içi ve yurt dışı pazarlarda çok önemlidir.
Şirketimiz Marpataş Patent Bürosu Limited Şirketi kurulduğu 1985 yılından itibaren kendisine; ahlaklı, dürüst ve kararlı çalışmayı mesleki ve ahlaki etik kurallarına uymayı hedef edinmiştir. Çalışmalarımızda en yüksek davranış biçimlerini kendimize ilke edinerek, hizmet verdiğimiz ve hizmet aldığımız kuruluşlarla açık, dürüst, tutarlı bir işbirliği sergilenmiş ve dürüstlük ve bütünlük esaslarına katiyen uyulmuştur.
Mesleki ve ahlaki etik kurallara bağlı kaldık ve müvekkillerimizin ihtiyaçlarını tam olarak anlamayı, kapsamlı bir incelemeden sonra yanıtlamayı ve sürekli müşteri odaklı faaliyetlerini sürdürmeyi, şirket hedeflerinin bir parçası olarak belirledik.
İnanıyorduk ki hedefe ulaşmak ancak müvekkillerimizin ihtiyaçlarını ve beklentilerini rakiplerimizden daha iyi ve daha hızlı değerlendirip onlara cevap vermekle mümkün olacaktı. Bizler de müvekkillerimizle hedeflediğimiz uzun soluklu ilişkilerin sağlanması ve müvekkillerimizin bize olan güvenini elde edebilmek için mesleki ve ahlaki etik kurallara bağlı kaldık. Sunduğumuz kaliteli hizmetlerle müvekkil memnuniyeti ön planda tuttuk.
Sektörümüzdeki bütün gelişmeleri günü gününe takip edip kendimizi yenilemeyi, yurt dışındaki partnerlerimiz ile birlikte oradaki gelişmeleri de takip edip bunları firmamıza entegre etmeyi, özellikle gelişen ekonomik hayat ve ticari ilişkilerden müvekkillerimizin zarar görmemeleri için yurt içi ve yurt dışı tescillerinde de onlarla birlikte hareket ederek, yenilikçiliğimizi onların beklentilerine ve hizmetine sunduk. Biz başarılı bir kurum olmak, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışanlarımızla beraber takım çalışması yaptık. Ve onları yetkili, sorumlu ve konularında şirketimizi temsil edecek ve müvekkillerimize iyi hizmet verecek yöneticiler olarak değerlendirdik. Bunun sonucunda da hizmet kalitesinin arttığını, iyi kararların hayata geçirildiğini, devamlı öğrenen kurum ve kişiler haline gelerek rakiplerimizin önüne geçtiğimizi gördük.