İMDER, Hindistan’ın Bangalore kentinde 25-29 Kasım 2015 tarihleri arasında bu yıl 8’incisi gerçekleştirilecek olan Güney Asya’daki en büyük inşaat makineleri fuarı olan EXCON 2015’e katılacak
Çin, Almanya, İtalya, Güney Kore ve İsveç gibi ülkeler başta olmak üzere Uluslararası Satın Alma Heyetleri’nin de katılım gerçekleştireceği, B2B iş görüşmelerinin ön plana çıkması beklenen fuara 850’den fazla katılımcı, 35 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor.
Kurulduğu 2002 yılından beri hem kamu sektörüyle hem de özel sektörle iş birliğini ve çalışmalarını sürdüren Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER), yurt içi ve yurt dışı olmak üzere her yıl en az 4-5 organizasyona katılım gerçekleştirerek sektör etkinliklerini desteklemektedir.
Uluslararası anlamda bilinirliklerinin arttığını ifade eden İMDER Genel Sekreteri Faruk Aksoy, “Katıldığımız bu fuarlar ile kurum bilinirliğimizde artıyor. 2015 yılı itibariyle yaptığımız araştırmalar çerçevesinde ABD, İngiltere, Almanya, İtalya, Kore, Japonya gibi ülkelerde bulunan derneklerin incelemesini gerçekleştirerek üyelerimize bir rapor sunduk. Özellikle ABD’de bulunan AEM (Association of EquimentManufacturers) Derneği’nin üreticiler, distribütörler, servis sağlayıcıları, leasing firmaları, yayın kuruluşları da dâhil olmak üzere 900’e yakın üyesi var. Böyle olunca hem mali yapıları hem de dernek yapıları güçlü oluyor ve kendi fuarlarını kendileri organize edebiliyorlar. Biz de İMDER’i daha geniş bir tabana yaymaya çalışıyoruz.” diye konuştu.