Assan Hanil yüksek teknolojili ürünleriyle IAA Ticari Araçlar Fuarı’nda büyük ilgi görüyor
IAA Ticari Araçlar Fuarı 2018’e katılan Assan Hanil, kendi Ar-Ge merkezinde geliştirdiği “hava süspansiyonlu sürücü koltuğu’’ (ASD) ve yolcu koltuğu başta olmak üzere konsol, kapı paneli, tampon ve elektronik parça gibi yüksek teknolojili ürünleriyle büyük ilgi görüyor.
Almanya’nın Hannover kentinde, 20-27 Eylül tarihleri arasında 67. kez düzenlenen fuarda, ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği ASD, Eylül ayı itibariyle seri üretime geçiyor.
Özgün tasarımlı hava süspansiyonlu sürücü koltuğu ile ilgili orta vadede 40 milyon Euro yatırım yapmayı planlayan şirket, kısa vadede Avrupa’da şirket satın almayı da hedefliyor.
Otomotiv sektörünün önemli ana parça tedarikçilerinden biri olan Assan Hanil, dünyanın en büyük ticari araç ve ekipmanları fuarı IAA 2018’de kendi Ar-Ge Merkezi’nde geliştirdiği ürünlerini sektörün uluslararası temsilcileriyle buluşturuyor.
Kibar Holding ve Güney Koreli Seoyon E-Hwa ortaklığıyla faaliyet gösteren Assan Hanil, fuarda sergilediği ‘’hava süspansiyonlu sürücü koltuğu” (ASD) başta olmak üzere, yolcu koltuğu, konsol, kapı paneli, tampon ve elektronik parça gibi yüksek teknolojili ürünleriyle büyük ilgi görüyor. Yüksek Ar-Ge kabiliyeti ve yetkin mühendislik kadrosuna sahip olan şirket, bakanlık onaylı Ar-Ge Merkezi’nde geliştirilen ASD koltuk ile dünyada bu alanda ürün geliştirme ve üretim kabiliyetine sahip 5 teknolojik firma arasında yer alıyor.
Hava Süspansiyonlu Sürücü Koltuğu (ASD) için 40 Milyon Euro Yatırım
Ford Otosan ile tedarik anlaşması imzalayan şirket, Eylül ayında seri üretime geçiyor. ASD ile ilgili orta vadede 40 milyon Euro yatırım yapmayı planladıklarını açıklayan Assan Hanil Genel Müdürü Atacan Güner; uçak ve araçlarda ithal koltuk yerine yerli koltuk kullanımını arttırarak yerlileşmeye katkı sağladıklarını, Assan Hanil’in THY (Türk Hava Yolları) ile iştiraki olan TSI Aviation Seats aracılığı ile Türkiye’de uçak koltuğu üreten ilk ve tek şirket olduğunu belirtti. ASD ile ilgili hedeflerinin küresel pazardaki paylarını yüzde 15’lere taşımak olduğunu kaydeden Güner, IAA Ticari Araçlar Fuarı’na katılarak ASD’yi Avrupalı müşterilerine yakından gösterme imkanı bulduklarını söyledi. Güner: “Ar-Ge çalışmalarımız ile sektörümüzde fark yaratıyoruz. Sektörün kalbinin attığı bu fuarda ziyaretçilerin Assan Hanil ürünlerine gösterdiği yoğun ilgi de bunun en güzel göstergesi. Assan Hanil olarak araç içindeki tüm parçaları üretebilme yetkinliğine sahibiz. Ar-Ge çalışmalarımız ile Türkiye’de yüksek teknoloji üreten ve orta vadede ürünlerimizi küresel müşterilerimize ulaştırabilen bir firma olmayı hedefliyoruz. Bu kapsamdaki çalışmalarımızı da bakanlık onaylı Ar-Ge Merkezi’mizde yürütüyoruz.” dedi.