16 Şubat 2026, Pazartesi

Döviz Kurları

ABD Doları
43.6217

Döviz Kurları

Euro
51.7314
  • ANASAYFA
  • KÜNYE
  • HABERLER
    • Otomotiv
    • Üstyapı
    • İş Makineleri
    • Ticari Araçlar
    • Lojistik
    • Tedarikçi Firmalar
    • Sosyal Sorumluluk
    • Sektörler
    • Belediyeler
    • Fuar ve Organizasyonlar
    • İnşaat
  • YAZARLAR
  • E-DERGİ
  • İLETİŞİM
Radüs Dergisi
  • ANASAYFA
  • HABERLER
    • Otomotiv
    • Üstyapı
    • İş Makineleri
    • Ticari Araçlar
    • Lojistik
    • Tedarikçi Firmalar
    • Sosyal Sorumluluk
    • Sektörler
    • Belediyeler
    • Fuar ve Organizasyonlar
    • İnşaat
  • YAZARLAR
  • E-DERGİ
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Reklam
Radüs Dergisi

Çevresel Etki Değerlendirmesi

Bu makaleyi 4. Sayı'da, 42. sayfada bulabilirsiniz.

Tuğba GÜZEL Tuğba GÜZEL
11 Eylül 2019
Genel
Alacaklı Konumdaki Bankalara Karşı, Müteselsil Kefil Sıfatına Haiz Şirket Ortağının İleri Sürebileceği Defi Hakları
0
SHARES
110
VIEWS
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Temmuz ayında yazdığım yazıda, özet olarak bilgi vermeye çalıştığım Çevre Mevzuatı ile ilgili detaylı değerlendirmeye “Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği” ile başlayacağım.
17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği” faaliyetlerin işletme öncesi, işletme sırası ve işletme sonrasında izlenmesi ve denetlemesini sağlamaya yönenik detayları içeren bir yönetmeliktir.
Söz konusu mevzuatta belirtilen hususlar çerçevesinde, bir yatırımın faaliyete geçmeden önce; kapasitesi, üretim yöntemi ve kurulacağı alan vb. konular göz önünde bulundurularak çevreye yapılacak etkiler bir bütün olarak değerlendirilmektedir.
Değerlendirme yapılırken, söz konusu yönetmelik kapsamında, ÇED Yeterlik Belgesi’ne sahip kurum/kuruluşlara formatları mevzuat ile belirlenmiş raporlar hazırlatılmaktadır. Bu rapor içerikleri ve uygulanan süreç, faaliyetin kapasitesine ve/veya üretim yöntemine göre Ek-1 ve Ek-2 listeleri ile ayrılmaktadır.
Ek-1 projeleri için süreç Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda olup süreci, Ek-2 projelerine göre daha uzun sürmektedir. Bakanlık tarafından belirlenen kurum/kuruşlar ve faaliyetin gerçekleştirileceği bölgedeki halk sürece dahil edilmektedir.
Ek-2 projeleri için ise süreç İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından koordine edilmektedir. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından başka kurumların görüşleri istenebilmektedir. Ek-2 projeleri için süreç, Ek-1 projelerine nispeten daha kısa sürmektedir.
ÇED Yeterlik Belgesi’ne sahip kuruluşlarca hazırlanan raporlar ve süreçleri takip edilen projeler kapsamında, tüm kurumlar ve mevzuatları çerçevesinde bir bütün olarak değerlendirme yapılmaktadır.
Hazırlanan raporda, mevzuatlar açısından faaliyetin değerlendirmesi yapılırken, faaliyet sahibinden de ilgili mevzuatlar çerçevesinde taahhütler alınmaktadır.
Değerlendirme sonucunda olumlu karar alınan projeler yatırıma geçmekte, olumsuz projeler geçememektedir.
Çevresel Etki Değerlendirme sürecini olumlu karar alarak tamamlayan proje sahiplerinin, hazırlattıkları ÇED raporlarında belirtilen hususlara bire bir bağlı kalarak; taahhütlerini yerine getirerek yatırımlarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde, karşılarına, cezai süreç çıkacaktır.
Söz konusu mevzuat kapsamında, çevresel etki değerlendirme sürecini yasal olarak tamamlamadan yatırıma başlamış; faaliyete geçmiş tesisler veya ÇED mevzuatı kapsamında hazırlattıkları raporlara uygun çalışmayan tesisler, tespit edilmesi durumunda, yatırımın yüzde 2’si kadar devlete ceza ödemektedir. Bunun yanı sıra, Çevresel etki değerlendirme sürecini tamamlamış; fakat, kapasite artışında veya üretim yöntemi değişikliğinde bulunmayı planlayan tesisler de süreçlerini mevzuat kapsamında yenilemelidir. Aksi takdirde, yüzde 2 cezai işlem söz konusu yatırım değişikliklerine de uygulanmaktadır.
Araç üstü ekipman üreticileri için;
17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği” kapsamında, söz konusu süreçlere tabii olan tesisler,
Yönetmeliğin Ek-1, 39 nolu bendi kapsamında;
“Motorlu taşıtların üretimi [kara taşıtları (otomobil, otobüs v.b.), tarım makinaları (traktör, biçerdöver v.b.), iş makinaları (dozer, ekskavatör v.b.), savunma sanayi taşıtları (tank, zırhlı araç v.b.)] (1000 adet/yıl ve üzeri).”
Yönetmeliğin Ek-2, 15 nolu bendi kapsamında;
“Motorlu taşıtların üretimi [kara taşıtları (otomobil, otobüs v.b.), tarım makinaları (traktör, biçerdöver v.b.), iş makineleri (dozer, ekskavatör v.b.), savunma sanayi taşıtları (tank, zırhlı araç v.b.)].”
Yönetmeliğin Ek-2, 18 nolu bendi kapsamında;
“Damper, karoser vb. araç üstü ekipmanların boyanarak üretildiği tesisler.”
olarak yer almaktadır.
Fakat gerçekleştirilecek faaliyette; farklı üretim konuları varsa, mevzuat içerisinde detaylı değerlendirme yapılıp gerekmesi halinde, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri’ne yazılı görüş sorulması üreticiler için daha güvenilir olacaktır.
Hatta gerçekleştirmeyi planladığınız yatırım veya mevcuttaki faaliyetiniz, söz konusu yönetmelik Ek-1 ve Ek-2 listesinde yer almıyorsa, faaliyetinizin özet anlatımı ile birlikte, 17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği” kapsamında, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden alacağınız muafiyet yazısı, olası çevre denetimlerinde denetim ekibine göstermeniz açısından faydalı olacaktır.
Söz konusu yönetmelik ile ilgili ayrıntılı bilgiyi internet üzerinden mevzuat bilgi sisteminden edinebilirsiniz.
Bu sayı için şimdilik bu kadar, teşekkür ederim.

SONRAKİ
Alacaklı Konumdaki Bankalara Karşı, Müteselsil Kefil Sıfatına Haiz Şirket Ortağının İleri Sürebileceği Defi Hakları

Hava Kirliliği

POPÜLER HABERLER

Mercedes-Benz Vito Mixto modeli yeniden Türkiye’de

4 Aralık 2025

3 Adet Komatsu PC950LC-11E0 ile SSS Yıldızlar Holding Daha da Güçlendi!

31 Ekim 2025

Mercedes-Benz Türk Bayi ve Yetkili Servis Ağı Yatırımlarına Devam Ediyor

20 Ekim 2025

TEMSA, 9 metrelik elektrikli Avenue Neo ile şehir içinde menzili 600 kilometreye çıkardı

15 Ekim 2025

Ecovadis Gold: Renault Trucks’tan Yedi Yıl Üst Üste Kurumsal Sosyal Sorumlulukta Mükemmellik

10 Ekim 2025

Volvo Trucks, Euro NCAP Ağır Ticari Araç Güvenlik Değerlendirmesinde İkinci Kez 5 Yıldız Aldı

9 Ekim 2025
Radüs Dergisi

Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi, 53. Cd No:15, 06980 Kahramankazan/Ankara
Telefon: +90 549 548 99 19
Faks: +90 312 441 61 76
E-posta: [email protected]

Sosyal Medya Adreslerimiz

LİNKLER

  • Makaleler
  • Dikkat Çeken Haberler
  • Künye
  • E-Dergi
  • İletişim

HABERLER

  • Otomotiv
  • İş Makineleri
  • Ticari Araçlar
  • Üstyapı
  • Fuar ve Organizasyonlar
  • Lojistik
  • Sektörler
  • Sosyal Sorumluluk
  • Belediyeler
  • Tedarikçi Firmalar
  • İnşaat

Son Güncellemeler

Radüs Dergisi 160. Sayı

11 Şubat 2026

Radüs Dergisi 159. Sayı

29 Aralık 2025

Radüs Dergisi 158. Sayı

5 Aralık 2025
sense tanıtım

© 2019 Radüs Dergisi Tüm Hakları Saklıdır.

Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • KÜNYE
  • HABERLER
    • Otomotiv
    • Üstyapı
    • İş Makineleri
    • Ticari Araçlar
    • Lojistik
    • Tedarikçi Firmalar
    • Sosyal Sorumluluk
    • Sektörler
    • Belediyeler
    • Fuar ve Organizasyonlar
    • İnşaat
  • YAZARLAR
  • E-DERGİ
  • İLETİŞİM

© 2019 Radüs Dergisi Tüm Hakları Saklıdır.