Kısa adı KEP (Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi) 13.1.2011 tarihli, 6102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu (18. ve 1525. Maddeleri) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 25 Ağustos 2011 tarihli, 28036 sayılı Resmi gazetede yayımlanan Yönetmelik ile yürürlüğe girmiştir. KEP sistemine ilişkin hizmetler, bu yönetmelik gereğince BTK tarafından yetkilendirilen Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcıları tarafından verilmektedir. 19.01.2013’den itibaren Tebligat Kanunu 7/A, f.2 uyarınca Anonim, Limited ve Sermayesi Paylara Bölünmüş Komandit Şirketlere elektronik tebligat yapılması zorunlu olup; şahıslarda isteğe bağlıdır.
Bu nedenle elektronik tüzel kişiler tebligata uygun KEP adresine sahip olmaları zorunlu olup, (KEP) sistemi ile gerçek kişiler, tüzel kişilikler ve diğer tüm kamu kurumları arasında her türlü elektronik resmi yazışma (e-yazışma) için kullanabilecektir.
Her tüzel kişi firmanın hem E-İMZA hem de KEP adresinin bulunması zorunludur. Çünkü firmanın E-İmzası yok ise sadece KEP’ten gelen elektronik postaları alabilecektir; ancak elektronik posta e-imza ile imzalanamadığından gönderemeyecektir. Kayıtlı Elektronik Posta, e-imza ve zaman damgası ile kayıt altına alarak yasal olarak geçerli hale getirmektedir. Kayıt altına alınan gönderim adımları, aksi ispat edilinceye kadar yasal olarak kesin delil sayılmaktadır.
Yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde Anonim Limited ve Sermayesi Paylara Bölünmüş Komandit şirketlerin, elektronik yazışmalarını kanunlar karşısında hukuki bir geçerliliğinin KEP ile gerçekleşmesi önem arz etmektedir. Ayrıca sahip olunan bu elektronik postanın, ilgili kurum, kuruluş veya müşterilerine yazılı olarak bildirmeleri şarttır.